Wedstrijdverslag

Competitie: The Rabbits - Foreign Affair.....2 - 8

Vrijdagavond, en eindelijk weer competitie na vele weken. De eerste van 3 thuiswedstrijden. Tegenstander is Foreign Affair waar we al met 5-5 gelijk tegen gespeeld hadden.

Gina was als eerste en moest tegen Erwin Kalsbeek. Deze gooit in de eerste leg een 100 score, en komt het eerste op een dubbel. Maar hij heeft moeite zich op een goede dubbel weg te zetten door steeds de verkeerde singles te raken. Gina krijgt welgeteld 6 pijlen op de dubbel. Helaas shot de tegenstander van Gina via Dubbel 1. 0-1 achter. In de tweede leg ligt de tegenstander iets voor op Gina, maar Gina gooit zich via triple 20 en bijna triple 19 weer terug, maar krijgt dan geen kans uit te gooien als de tegenstander 0-2 maakt via 19-Dubbel 8 te shotten.

Hubert is de tweede die mag gooien. Zijn tegenstander is Bert Bongers. Deze staat ook erg hoog in de persoonlijke ranking. Hij gooit bijna een 98 finish, maar als beide spelers op dubbel 16 staan is Hubert z'n tegenstander net iets sneller met shotten. 0-1. In de tweede leg krijgt Hubert een goede kans op een high finish: 118. Helaas mist hij de dubbel 20. Ze komen weer beiden op dezelfde dubbel. In dit geval is het dubbel 2 en is Hubert de snelste. In de derde leg gooit Hubert een 100 score, maar laat zijn kansen op dubbel 16, dubbel 12 en dubbel 6 liggen. De tegenstander shot 65 via 25-langs-dubbel 20. Ook deze wedstrijd wordt verloren.

Rouven dan, tegen Hans Bongers, ook al zo hoog op de persoonlijke ranglijst. In de eerste leg krijgt Rouven 2x een 100 score tegen. Ook mist Hans een 109 finish, maar shot uiteindelijk via dubbel 9. 0-1. In de tweede leg weer 2x een 100 score tegen. Rouven ligt dan ver achter en lijkt behoorlijk kansloos te verliezen, en gooit dan 140. Tegenstander reageert meteen en shot 98 in 2 pijlen (triple 20 en dubbel 19).

Silvia als vierde. Tegenstander Klaas Poel. De beste gemiddeldes voor scorende pijlen kwamen van Klaas vanavond. Onder andere een 140 score van de tegenstander. Shotten gaat via 3-dubbel 4. Silvia nog lang niet in de buurt van een uitworp. In de tweede leg komen geen highscores voor, maar weer krijgt Silvia geen echt goede kans. Als Silvia op 107 staat shot de tegenstander via dubbel 19.

Rick moet de hoop levend houden op een overwinning tegen Dave Beedels. Rick doet wat hij moet doen en shot 2x via tops, ondanks dat de tegenstander toch genoeg kansen heeft gehad om de dubbel te raken, of op een dubbel te komen.

Michael mag tegen Chris van Hooydonk. Er volgt een 132 score voor de tegenstander. Maar Michael is effectiever in de afwerking: via triple 20-dubbel 18 shot hij 96. In de tweede leg komt Michael door een wilde actie op 3 uit. Meteen erna shot de tegenstander via dubbel 10. In de derde leg mist Michael op geen haar na de dubbel 5, en beschadigd het bord. Gelukkig shot hij toch op tijd via dubbel 2.

2-4 achter. Maar er is nog altijd een beetje hoop.

Tactic met Rick en Rouven. De tegenstanders beginnen de eerste leg stukken beter. Daarna gaat Michael met de tegenstander praten en ontstaat er een gat in het verslag

Ze komen teveel tekort om te kunnen winnen, en verliezen met 0-2.

501 met Gina en Michael. Michael meent een 180 gemist te hebben. "Heb er niks van gezien". Silvia: elke beurt heeft ie al 180 gemist. Tegenstander shot via dubbel 20-dubbel 10. De tweede leg wordt een dubbel 1 battle. Eerst nog een 100 score van de tegenstander. Michael mist een 119 finish: triple 19-12-single bull. Dan na "was het nou een half uur of niet???" shot Michael dubbel 1. In de derde leg komen Michael en Gina niet in. De tegenstander gaat verder met dubbel 1 te oefenen, en daardoor komen we terug. Michael krijgt kansen op dubbel 18 en dubbel 16. Mis, en direct erna shot de tegenstander eindelijk dubbel 1.

701 met Silvia en Hubert. De tegenstander gooit een 100 score. En kan ook als eerste shotten via dubbel 8. In de tweede leg zelfs 2x een 100 score. En weer shot de tegenstander eerder: via dubbel 16.

2-7 achter, en dus al ruim verloren. Dan maar een rondje.

De teamleg wordt ook weer verloren. De tegenstander gooit nog een 140 score. Michael een 105 score en Rick een 100 score. En op het moment dat we kunnen shotten mis ik de bull, en shot de tegenstander meteen. Ook al geen rondje dus.

2-8 verloren. Das niet zo best. Volgende week tegen De Treffers. Deze hebben we eerder dit al gewonnen. Dus komende vrijdag moet er maar weer eens gewonnen worden.

© Tim